Έξυπνο σπίτι-Πράσινο σπίτι

1. ΕΞΥΠΝΟ ΣΠΙΤΙ

Μια από τις υπηρεσίες μας είναι η μελέτη και εγκατάσταση κυκλωμάτων και συστημάτων για την υλοποίηση εφαρμογών έξυπνου σπιτιού. 

Χαρείτε την πολύ μεγάλη ασφάλεια, την εξοικονόμηση ενέργειας, τον έλεγχο και την ευκολία που σας παρέχει ένα έξυπνο σπίτι, χρησιμοποιώντας τη σύγχρονη τεχνολογία σε λογικό κόστος. 


Ελέγξτε το σπίτι σας ό,που κι αν βρίσκεστε: από ένα τηλεχειριστήριο, τηλέφωνο, ασύρματο τοπικό δίκτυο (WLAN) ή το Διαδίκτυο (Internet) (μέσω υπολογιστή ή κινητού)! Σβήστε την ξεχασμένη ηλεκτρική κουζίνα ή το θερμοσίφωνα, κόψτε το νερό, ρυθμίστε τη θερμοκρασία, ανοίξτε την εξώπορτα σε πρόσωπο που το εμπιστεύεστε και πολλά άλλα. 

Μια λύση αυτοματισμού κατοικίας παρέχει στον ένοικο μια σειρά από πολύτιμα πλεονεκτήματα, εφόσον τα επιλέξει από εμάς: 
Ο ένοικος μπορεί να διαχειριστεί τις κύριες ηλεκτρικές λειτουργίες της κατοικίας από οποιοδήποτε τονικό τηλέφωνο, σταθερό ή κινητό, όταν βρίσκεται μακριά από την κατοικία. 

Οι λειτουργίες αυτές είναι: 
o το σβήσιμο της ηλεκτρικής κουζίνας και του θερμοσίφωνα, 
o το άναμμα και σβήσιμο των κύριων φώτων, 
o το άναμμα και σβήσιμο του καλοριφέρ, 
o το κλείσιμο του γενικού διακόπτη νερού, 
o το πότισμα των φυτών και 
o το ανέβασμα και κατέβασμα των ρολών και των τεντών, εάν αυτά είναι ηλεκτρικά. 

Δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης της έντασης του φωτισμού στα κατάλληλα σημεία (συνήθως το σαλόνι και το υπνοδωμάτιο). Ο ένοικος μπορεί να αυξάνει ή να μειώνει την ένταση του φωτισμού κρατώντας πατημένο το διακόπτη μέχρι να πετύχει την επιθυμητή ένταση. 

Μια σειρά υποδαπέδιων σωληνώσεων εξασφαλίζει: 
o διανομή τηλεφωνικού σήματος στα κύρια σημεία της κατοικίας, 
o διανομή τηλεοπτικού σήματος στα κύρια σημεία της κατοικίας, 
o δυνατότητα επέκτασης του τηλεφωνικού σήματος σε άλλα σημεία στο μέλλον, χωρίς σκαψίματα και βαψίματα, 
o δυνατότητα μελλοντικής δημιουργίας δικτύου υπολογιστών, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί κάποιος τον υπολογιστή του από περισσότερα σημεία της κατοικίας του, έχοντας πρόσβαση στον εκτυπωτή που βρίσκεται σε σταθερό σημείο, πρόσβαση στο Διαδίκτυο (Internet) ή χρήση των παραπάνω λειτουργιών από κοινού μεταξύ δύο ή περισσότερων υπολογιστών (π.χ., του πατέρα από το γραφείο και του κάθε παιδιού από το δωμάτιό του). 
Είναι απλά μοναδικό να ζεις σε ένα τέτοιο σπίτι με τόσους αυτοματισμούς με τόσες ευκολίες που θα κάνουν την ζωή σου πιο εύκολη. Ας περάσουμε από το συνηθισμένο και από το καθιερωμένο στη ζωή της ευκολίας και της τεχνολογίας. 2. ΠΡΑΣΙΝΟ ΣΠΙΤΙ 2011 

α). ΘΕΡΜΟΠΡΟΣΟΨΗ ΚΤΙΡΙΩΝ 

Η θερμοπρόσοψη ή εξωτερική θερμομόνωση ή εξωτερική μόνωση όπως αποκαλείται, είναι ένα σύστημα πολλαπλών στρώσεων που αγκαλιάζει όλο το κτίριο παρέχοντάς του θερμομόνωση, προστασία και αισθητική. 
Η πρόθεση είναι να προστατευθεί το κτίριο σε κάθε κομμάτι του, κάθε του λεπτομέρεια, έτσι ώστε να μην υπάρχουν αμόνωτα κομμάτια (θερμογέφυρες). 

β). ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΚΙΑ 

Τα ενεργειακά τζάκια είναι εστίες κλειστού τύπου κατασκευασμένες από πυρότουβλα ή μαντέμι με κατάλληλο πυρίμαχο τζάμι. Ο βαθμός απόδοσης των εστιών αυτών είναι εξαιρετικά υψηλός (70–75 %) χάρις στην ελεγχόμενη καύση τους. 
Τα ενεργειακά τζάκια επομένως εξοικονομούν σημαντικά ποσά θερμικής ενέργειας και αποδεικνύονται ιδιαίτερα οικονομικά ως προς τη λειτουργία τους, ενώ παράλληλα είναι φιλικά προς το περιβάλλον. 
Ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας, διακρίνονται σε: 
• Συνεχούς καύσης με αεροστεγή θάλαμο, για μεγάλη διάρκεια καύσης συγκεκριμένης ποσότητος ξύλων, πού υπερβαίνει τις 10 ώρες. 
• Διακεκομμένης καύσης, χωρίς αεροστεγές σφράγισμα, με διάρκεια καύσης μικρότερη των 10 ωρών για συγκεκριμένη ποσότητα ξύλων. 
• Με επανάκαυση καπναερίων (οικολογικά) Τα καπναέρια της πρωτογενούς καύσης καίγονται με δευτερεύουσα φλόγα πριν εισαχθούν στη χοάνη απαγωγής, χαρίζοντας έτσι το εντυπωσιακό θέαμα της διπλής φλόγας. 
Τα ενεργειακά τζάκια είναι απόλυτα ασφαλή και χάρις στο πυρίμαχο τζάμι τους, μπορούμε άνετα να αφήσουμε τη φωτιά να καίει και να απομακρυνθούμε άφοβα από το χώρο. 

γ). ΘΕΜΕΛΕΙΑΚΗ ΓΕΙΩΣΗ 

Η θεμελιακή γείωση σύμφωνα με το ΦΕΚ 1222/05-09-2006 τεύχος Β΄ αριθ. Φ. Α΄ 50/12081/642 άρθρο 2, καθίσταται πλέον υποχρεωτική σε όλες τις νεοαναγειρόμενες εκ θεμελίων οικοδομές. Η θεμελιακή γείωση εφαρμόζεται ως βασική γείωση προστασίας και λειτουργίας. 

Σκοπός της κατασκευής της γείωσης είναι η προστασία των ανθρώπων από ηλεκτροπληξία εξ επαφής. 
Ως γειωτής εγκαθίσταται ταινία χαλύβδινη θερμά επιψευδαργυρωμένη (St/tZn) διαστάσεων 30x3,5 mm με πάχος επιψευδαργύρωσης 500gr/m2 εντός των θεμελίων του κτιρίου (θεμελιακή γείωση) προκειμένου να επιτευχθούν: 

* Χαμηλή τιμή αντίστασης γείωσης. 
* Αντοχή στο χρόνο από πλευρά διάβρωσης του γειωτή. 
* Ευκολία στη δημιουργία κύριων και συμπληρωματικών ισοδυναμικών συνδέσεων. 
* Χαμηλό κόστος έναντι άλλων συμβατικών γειωτών. 
* Μελλοντική χρήση του θεμελιακού γειωτή και ως γείωση αντικεραυνικής προστασίας 
Στην περίπτωση αυτή (πρόβλεψη εγκατάστασης) απαιτείται ιδιαίτερη μελέτη, η οποία θα εντάσσει (προσαρμόζει) τη γείωση της αντικεραυνικής προστασίας με την θεμελιακή γείωση. δ). ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΖΑΜΙΑ 

Η μέγιστη όμως απόδοση θερμομόνωσης σε ένα διπλό θερμομονωτικό κρύσταλλο, επιτυγχάνεται με την παρουσία ενεργειακού υαλοπίνακα. Ο Ενεργειακός υαλοπίνακας είναι ένα γυαλί επιστρωμένο με διάφορα υπεροξείδια μετάλλων, και αποτελούν ένα φίλτρο θερμότητας επάνω στο γυαλί. Ο ενεργειακός υαλοπίνακας σε ένα διπλό θερμομονωτικό κρύσταλλο συνοδεύεται συνήθως από ένα κρύσταλλο διάφανο ή ένα ασφαλείας ενώ το κενό αέρος ενδιάμεσά τους αντικαθίσταται από Argon. Η θερμομόνωση γίνεται η μέγιστη δυνατή κι έτσι προσφέρουν εξοικονόμηση ενέργειας. 

Σε έναν υπολογισμό θερμικής απώλειας, υπολογίζουμε διάφορους συντελεστές όπως ο συντελεστής Θερμοπερατότητας, ο συντελεστής σκίασης κλπ. 

Το ενεργειακό κρύσταλλο σε σύγκριση με ένα απλό διπλό έχει μεχρι και τριπλάσια απόδοση θερμομόνωσης. ε). ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΟΥΠΑΣ ΚΤΙΡΙΩΝ 

ΚΑΘΑΡΟΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΑΕΡΑΣ 

Η κεντρική ηλεκτρική σκούπα είναι ένα σύστημα υψηλής τεχνολογίας, το οποίο κατασκευάστηκε με σκοπό, όχι μόνο να προσφέρει την μέγιστη καθαριότητα στους εσωτερικούς χώρους, αλλά να βελτιώσει την ποιότητα του αέρα και να δημιουργήσει μια μικρή όαση ευφορίας και ασφάλειας στους χώρους διαβίωσης και εργασίας. 

Είναι ένα σύστημα απόλυτα διακριτικό και σε νεόχτιστα κτίρια αφομειώνεται πλήρως στον χώρο που εγκαθίσταται με μοναδικό ορατό στοιχείο τις υποδοχές ανάρροφησης οι οποίες είναι πλήρως συμβατές με τις πιο διαδεδομένες διακοσμητικές πλάκες που τοποθετούνται στις πρίζες ρεύματος. Αλλά και στην περίπτωση ενός παλαιού κτιρίου όπου μπορεί να απαιτηθεί και εγκατάσταση εξωτερικών σωληνώσεων, η μικρή διάμετρος των σωλήνων δεν επηρρεάζει την καλαισθησία του χώρου.