Ψύξη και Θέρμανση

Eνδοδαπέδια Θέρμανση 
Η ενδοδαπέδια θέρμανση, αποτελεί τεχνική που εμφανίζεται στην αρχαιότητα με βασική καύσιμη ύλη τα καυσόξυλα, και μέσο μετάδοσης τον αέρα, που διαχέονταν σε υπόγεια κανάλια κάτω από το δάπεδο. 

Τα τελευταία 30 χρόνια, με εξελιγμένες τεχνικές μεθόδους εφαρμογής και υλικά, κάνει έντονη την παρουσία της, ξεχωρίζοντας ανάμεσα σε πολλά συστήματα, κυρίως για την ποιότητα της θέρμανσης, την οικονομία και την απόλυτη ελευθερία του χώρου που μας προσφέρει. Μία εγκατάσταση ενδοδαπέδιας θέρμανσης καλύπτει απόλυτα τις ανάγκες, κατοικιών, επαγγελματικών χώρων, ξενοδοχείων, υπόγειων κατασκευών κλπ χωρίς όμως να περιορίζεται εκεί το εύρος των εφαρμογών της . Λόγω της ομοιόμορφης και οριζόντιας κατανομής θερμότητας από το δάπεδο προς την οροφή, επιτρέπει την θέρμανση χώρων με μεγάλο ύψος οροφής όπως βιομηχανικές εγκαταστάσεις , εκκλησίες κτλ. Η ενδοδαπέδια θέρμανση, λειτουργεί με νερό χαμηλής θερμοκρασίας, από 30οC έως 45 οC που κυκλοφορεί σε σωλήνες εγκιβωτισμένους στο δάπεδο. Το ζεστό νερό μεταφέρει θερμότητα στο θερμομπετόν που περιβάλλει τους πλαστικούς σωλήνες και στη συνέχεια το δάπεδο ακτινοβολεί θερμότητα. Αυτό σημαίνει ότι αυτή η μορφή θέρμανσης χρησιμοποιεί σαν θερμαντικό σώμα το δάπεδο και αυτό ακριβώς είναι το χαρακτηριστικό που προσδίδει στην ενδοδαπέδια θέρμανση την πλειοψηφία των πλεονεκτημάτων που εμφανίζει. 


Η θέρμανση του χώρου πραγματοποιείται με ακτινοβολία θερμότητας από το δάπεδο, και διαχέεται ομοιόμορφα από τα πόδια προς το κεφάλι, προσφέροντας μία αίσθηση θερμικής θαλπωρής. 


Ορισμένοι από τους παράγοντες που συμβάλλουν στην απόσβεση του κόστους μιας εγκατάστασης ενδοδαπέδιας θέρμανσης είναι: 

* Η μειωμένη κατανάλωση καυσίμων, που προαναφέρθηκε (πάνω από 30%). 

* Το μειωμένο κόστος κτηριακής συντήρησης, αφού δεν έχουμε να αντιμετωπίσουμε μαυρίσματα στους τοίχους και στις κουρτίνες 

* Το μηδενικό κόστος συντήρησης και αντικατάστασης θερμαντικών σωμάτων 

* Αύξηση του χρόνου ζωής του καυστήρα ο οποίος λειτουργεί λιγότερες ώρες. 


Το σύστημα δαπεδοδροσισμού λειτουργεί εκμεταλλευόμενο το ήδη υπάρχον δίκτυο σωληνώσεων τις ενδοδαπέδιας θέρμανσης . Είναι ένα λειτουργικό σύστημα που προσφέρει άνεση, απορροφώντας ομοιόμορφα θερμότητα από όλες τις κατευθύνσεις. Όταν αναφερόμαστε στην έννοια του δροσισμού εννοούμε ότι μετατρέπουμε το δάπεδο σε μια τεράστια ψυχρή επιφάνεια. Η θερμοκρασία νερού προσαγωγής του δροσισμού στις σωληνώσεις είναι 18 οC – 20 οC, ενώ η θερμοκρασία του δαπέδου είναι 20 οC - 22οC. Εμπιστευτείτε το ξεχωριστό αυτό σύστημα, από το στάδιο της μελέτης και του υπολογισμού των κυκλωμάτων της εγκατάστασης έως την τελική δαπεδόστρωση, στην τεχνογνωσία μας. Η ενδοδαπέδια θέρμανση, με την αξιόπιστη κατασκευή μας και τις υψηλές απαιτήσεις μας σε κάθε λεπτομέρεια, είναι το σύστημα που σας προσφέρουμε εμείς. 

Γεωθερμία 
Η νέα μορφή ανανεώσιμης πηγής ενέργειας που αντικαθιστά πλήρως τη χρήση πετρελαίου αλλά και όλα τα συμβατικά συστήματα θέρμανσης και ψύξης. Ήρθε η ώρα για οικονομία και ενεργειακή ανεξαρτησία από το πετρέλαιο θέρμανσης. 

• Οικονομική λειτουργία με ετήσιο κόστος μικρότερο από το μισό αντίστοιχο κόστος πετρελαίου. 
• Δροσισμός χωρίς κόστος το καλοκαίρι. 
• Μηδενικό κόστος συντήρησης. 
• Χωρίς λεβητοστάσιο, καμινάδες, δεξαμενή πετρελαίου, ρύπους και έξοδα συντήρησης. 
Με τον όρο «Γεωθερμία», θα μπορούσε να δημιουργηθεί σύγχυση, διότι ο όρος αναφέρεται στη θερμική ενέργεια που προέρχεται από το εσωτερικό της γης. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ως γεωθερμία ορίζεται η εκμετάλλευση της ενέργειας από το εσωτερικό της γης από όπου με τη χρήση μιας γεωθερμικής αντλίας θερμότητας επιτρέπεται η μεταφορά θερμότητας από και προς το έδαφος για παραγωγή ψύξης, θέρμανσης και ζεστού νερού χρήσης για οικιακές αλλά και ευρύτερης κλίμακας εφαρμογές. 


Τι είναι όμως η περίφημη «Γεωθερμική Αντλία Θερμότητας»; 
Πρακτικά δεν είναι τίποτε άλλο από μια μηχανή που μπορεί να μεταφέρει τη θερμότητα από τον ψυχρό χώρο στον θερμό, ή στη γλώσσα των μηχανικών, από τη «θερμή δεξαμενή» στην «ψυχρή δεξαμενή». Ακριβώς την ίδια δουλειά εκτελεί το οικιακό ψυγείο και το κλιματιστικό μηχάνημα που απαντάται στα σπίτια και στα γραφεία. 


Η γεωθερμία αποτελεί επιστήμη και εμείς την έχουμε μελετήσει πολύ καλά για να τη εφαρμόσουμε σε σας και να έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. 
Ίσως είναι η ακριβότερη θέρμανση αλλά ξέρουμε πως είναι και η καλύτερη. Στο εξωτερικό χρησιμοποιείται ευρέως σε οικίες, επαγγελματικούς χώρους, και δημόσιους χώρους. 
Απευθύνεται σε συνειδητοποιημένους καταναλωτές που ξέρουν τι θέλουν και τι μπορεί να τους προσφέρει η γεωθερμική θέρμανση. 

Φυσικό Αέριο 
Βασικά πλεονεκτήματα του φυσικού αερίου στον οικιακό τομέα: 
• Aυτονομία, αμεσότητα και ταχύτητα, 

• Σταθερή και μόνιμη παροχή, χωρίς εξαρτήσεις, 

• Ασφάλεια στη χρήση, χωρίς οσμές, θορύβους και ρύπους, 

• Εύκολη και απλή εγκατάσταση εξοπλισμού με καθαριότητα και οικονομία χώρων, 

• Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής των συσκευών και του εξοπλισμού, με υψηλότερη απόδοση και μικρότερο κόστος συντήρησης, χωρίς πρόσθετες δαπάνες για την ομαλή λειτουργία του (δεξαμενές, αντλίες, προθερμαντήρες, κ.λπ.), 

• Οικονομία αφού χρεώνεται όσο ακριβώς χρησιμοποιείται. Δεν προπληρώνεται όπως το πετρέλαιο, 

• Είναι οικονομικότερο από το πετρέλαιο και είναι αρκετά φθηνότερο από τον ηλεκτρισμό. 
Σκεφτείτε το πριν απορρίψετε αυτή την πρόταση η οποία θα σας αποβεί πολύ συμφέρουσα. Έχουμε την τεχνογνωσία να την εφαρμόσουμε στο νέο σας σπίτι. 
Το φυσικό αέριο είναι η καθαρότερη πηγή πρωτογενούς ενέργειας, μετά τις ανανεώσιμες μορφές. Τα μεγέθη των εκπεμπόμενων ρύπων είναι σαφώς μικρότερα σε σχέση με τα συμβατικά καύσιμα, ενώ η βελτίωση του βαθμού απόδοσης μειώνει τη συνολική κατανάλωση καυσίμου και συνεπώς περιορίζει την ατμοσφαιρική ρύπανση. 


Η χρήση του φυσικού αερίου θα έχει σημαντικές θετικές επιδράσεις στη δομή του ενεργειακού ισοζυγίου της χώρας, μια και θα μειωθεί η εξάρτησή μας από το πετρέλαιο. 


Οι λύσεις όπως βλέπετε είναι πολλές.Εχουμε την τεχνογνωσία να υλοποιήσουμε κάθε μία από αυτές.Θα συζητήσουμε μαζί τις ανάγκες σας και σίγουρα θα καταλήξουμε σε μία λύση που θα σας ικανοποιήσει απόλυτα.